Týden knihoven v městské knihovně

kniha_nV týdnu od 5. – 9. října se naše knihovna opět přidává k celostátní akci s názvem Týden knihoven. Tentokrát zní motto: „Zažijte knihovnu jinak“. Ústřední téma je nám blízké, neboť se snažíme o to, aby hlavně děti zažily knihovnu také jinak než jen jako místo, kde si mohou vypůjčit knihy. 

Co vás v tomto týdnu v knihovně čeká?

  • Můžete se registrovat do knihovny na rok zdarma – platí pro dosud neregistrované nebo pro ty z vás, kdo jste zde již déle než dva roky nebyli.
  • Amnestie na upomínky – pokud Vám přišla upomínka, upomínací dopis či již pokus o smír (i před delší dobou), přijďte využít této možnosti a vrátit knihy bez jakékoliv sankce. Někteří z Vás dluží knihy už opravdu dlouho, ale nebojte se, nebudeme se na Vás tvářit nazlobeně, spíše budeme rády, že vše dáte do pořádku.
  • V úterý 6. 10. od 9-11 hodin se bude opět konat dopoledne pro maminky s dětmi. Není to akce pro uzavřenou společnost nebo akce pouze pro Klub pro maminky s dětmi (ač této možnosti využívá hlavně tento aktivní klub), mohou přijít maminky s dětmi z okolí, také babičky, starší dospělé sestry… Prostě zkuste se přijít za námi podívat a uvidíte, zda se Vám a Vašim dětem bude u nás v knihovně líbit.
  • V úterý 6. 10. od 12-17 hodin máme pro děti připravenou dílničku, v níž si budou moct namalovat brož či jiný doplněk. Cena 50 Kč za brož, 100 Kč za větší obrázek. Jana Svobodová z Atelieru Radost bude také opět malovat na obličej. My s kolegyní se přidáme se svou troškou do mlýna tvořením pro menší děti – budeme tvořit papírového šneka a možná vymyslíme ještě něco dalšího. Během případného čekání, až se na ně dostane řada na malování na obličej si děti mohou prohlédnout knížky či si zahrát jednu z řady her, které pro ně máme v knihovně k dispozici.

Těšíme se na Vás (nejen) v Týdnu knihoven!

Jana Kapustová,
Vedoucí Městské knihovny ve Slušovicích

Příspěvek byl publikován v rubrice Novinky. .

Komentáře nejsou povoleny.