Volby do zastupitelstva obcí – informace o potřebném počtu podpisů na peticích

Volební urna_nV souladu s ustanovením § 21 odst. 4 zákona číslo 491/2001 Sb., o volbách do zastupitelstev obcí a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, uvádíme informaci o potřebných počtech podpisů na peticích  ke kandidátním listinám nezávislých kandidátů a sdružení nezávislých kandidátů, které budu podávány do voleb zastupitelstev obcí, které se uskuteční  ve dnech 10. – 11. října 2014:

SLUŠOVICE
počet obyvatel:                 2 917
počet podpisů NK:             117
počet podpisů SNK 7%:   205

V záhlaví petice a na každé její straně musí být uveden název politické strany, případně jméno a příjmení nezávislého kandidáta, název zastupitelstva obce, do kterého volební strana kandiduje a rok konání voleb. Vedle podpisu je nutné uvést jméno, příjmení, datum narození a místo trvalého pobytu voliče.

Petici může podepsat :

Státní občan ČR, který alespoň druhý den voleb dosáhne věku 18 let a je v den voleb v této obci přihlášen k trvalému pobytu, státní občan jiného členského státu, který alespoň druhý den voleb dosáhl věku nejméně 18 let a je v den voleb v této obci přihlášen k trvalému pobytu a jemuž právo volit přiznává mezinárodní úmluva, kterou je ČR vázána a která byla vyhlášena ve Sb. mezinárodních smluv.

Podpisy samotných kandidátů se nezapočítávají.

Registračním úřadem je :

Městský úřad Vizovice, odbor přestupkový a správní, Masarykovo nám. 1007, 763 12 Vizovice,

 petra.kovarova@vizovice.eu, tel: 725 756 788,

alena.gubaniova@vizovice.eu, tel: 777 471  173,

lenka.mikova@vizovice.eu, tel: 777 471 171.

 

 Mgr. Petra Kovářová
 vedoucí odboru přestupkového a správního
 Městského úřadu Vizovice

Příspěvek byl publikován v rubrice Novinky. .

Komentáře nejsou povoleny.