Knihovna roku 2014 Zlínského kraje

kniha_nVe čtvrtek 16. října proběhl slavnostní ceremoniál, při kterém Městská knihovna ve Slušovicích obdržela titul Knihovna roku 2014 Zlínského kraje. Vedoucí městské knihovny Jana Kapustová a starosta města Slušovice Ing. Petr Hradecký převzali tento titul za přínos k rozvoji veřejných knihovnických a informačních služeb a nadstandardní aktivity knihovny z rukou Ladislava Kryštofa, člena Rady Zlínského kraje pro oblast kultury a cestovního ruchu.Přítomna byla ředitelka Krajské knihovny Františka Bartoše ve Zlíně PhDr. Zdeňka Friedlová a další zástupci této instituce, pozváni byli zástupci kulturního a veřejného života, zástupci měst a obcí.

Soutěž pořádaná Zlínským krajem a Krajskou knihovnou Fr. Bartoše byla vyhlášena letos v dubnu. Sešlo se osmnáct nominací. V prvním kole se hodnotily číselné ukazatele a to, zda knihovna splňuje standardy. V kole druhém byly vybrané knihovny navštíveny komisí, která posuzovala vzhled knihovny, knižní fond a mimořádné aktivity knihovny.

Za každý okres Zlínského kraje byla oceněna jedna knihovna (celkem čtyři knihovny) a čtyři knihovníci. Za okres Zlín převzala ocenění právě naše knihovna.

Za sebe mohu říct, že ocenění si velmi vážím a také vyslovit poděkování za podporu a spolupráci vedení města Slušovice.

Jana Kapustová
vedoucí Městské knihovny ve Slušovicích

Odkazy na reportáže Zlínského kraje a Krajské knihovny Františka Bartoše ve Zlíně:
https://www.kr-zlinsky.cz/zlinsky-kraj-ocenil-nejlepsi-knihovny-a-knihovniky-roku-2014-aktuality-11910.html

https://kfbz.cz/zlinsky-kraj-ocenil-nejlepsi-knihovny-knihovniky-roku-2014

015IMG_1634IMG_1586IMG_1585IMG_1583

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Novinky. .

Komentáře nejsou povoleny.