Volby do zastupitelstva obce – podávání kandidátních listin

Volební urna_nKandidátní listiny pro volby do zastupitelstev obcí se podávají do 5. srpna 2014   do 16, 00 hodin na Městském úřadě Vizovice, Masarykovo nám. 1007, 763 12 Vizovice, pracovišti evidence obyvatel, občanských průkazů, cestovních průkazů – Lidový dům přízemí…..

Ve dnech 14. – 25. 07. 2014

kancelář č. 123, Alena Gubániová, e-mail: alena.gubaniova@vizovice.eu, tel: 777 471 173

Městský úřad Vizovice, odbor přestupkový a správní je registračním úřadem pro obce :

Bratřejov, Březová, Dešná, Hrobice, Jasenná, Lhotsko, Lutonina, Neubuz, Podkopná Lhota, Slušovice, Trnava, Ublo, Veselá, Vizovice, Všemina, Zádveřice – Raková.

Podávání kandidátních listin probíhá prostřednictvím zmocněnce, jímž nemůže být osoba mladší 18 let, osoba s omezením svéprávnosti nebo kandidát pro volby do téhož zastupitelstva. Zmocněnce předkládá:

  • kandidátní listinu
  • vlastnoručně podepsaná prohlášení všech kandidátů uvedených na kandidátní listině
  • petici – u nezávislých kandidátů a sdružení nezávislých kandidátů

Náležitosti kandidátních listin:

  • název obce, města a datum konání voleb,
  • název volební strany a označení o jaký typ volební strany jde, s uvedením názvu politických stran a hnutí,
  • jména, příjmení kandidátů, jejich věk (ke dni podání KL) a povolání, obec kde jsou přihlášeni k trvalému pobytu, název politické strany nebo politického hnutí, jehož jsou členy, nebo údaj, ,,bez politické příslušnosti“,
  • pořadí na kandidátní listině (arabské číslice)
  • jméno a příjmení zmocněnce volební strany a jeho náhradníka s uvedením místa, kde jsou přihlášeni k trvalému pobytu
  • jde-li o koalici, název politické strany nebo politického hnutí, které kandidáta navrhlo, jde-li o sdružení politických stran nebo politických hnutí a nezávislých kandidátů, označení politické strany nebo politického hnutí, které kandidáta navrhlo, nebo označení, že jde o nezávislého kandidáta,
  • podpis zmocněnce volební strany, u nezávislého kandidáta podpis kandidáta, podává-li kandidátní listinu politická strana, politické hnutí nebo jejich koalice anebo sdružení politických stran nebo politických hnutí a nezávislých kandidátů, jméno a příjmení, označení funkce a podpis osoby oprávněné jednat jejich jménem, popřípadě jménem organizační jednotky, je-li ustavena.

Volební strana může na kandidátní listině uvést tolik kandidátů, kolik činí počet členů volených do příslušného zastupitelstva obce. V obcích, kde se má volit 7 a méně členů zastupitelstva obce, volební strana může na kandidátní listinně uvést nejvýše tolik kandidátů, kolik činí počet členů volených do příslušného zastupitelstva obce zvýšený o jednu třetinu a zaokrouhlený na celé číslo dolů.

Prohlášení kandidáta

Ke kandidátní listině musí být přiloženo vlastnoručně podepsané prohlášení kandidáta, že souhlasí se svou kandidaturou, že mu nejsou známy překážky volitelnosti, popřípadě tyto překážky pominou ke dni voleb do zastupitelstva a že nedal souhlas k tomu, aby byl uveden na jiné kandidátní listině pro volby do téhož zastupitelstva.

Petice

Tvoří-li volební stranu nezávislý kandidát nebo sdružení nezávislých kandidátů, je třeba připojit ke kandidátní listině petici podepsanou voliči podporujícími kandidaturu této volební strany.

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Novinky. .

Komentáře nejsou povoleny.