Nové kontejnery pro sběr oděvů a textilních materiálů ve Slušovicích

Město Slušovice ve spolupráci s firmou  DIMATEX CS a s podporou Ministerstva životního prostředí ČR pořídilo pro naše občany dva kontejnery na sběr použitých oděvů a textilních materiálů. Kontejnery na textil jsou umístěny ve sběrovém dvoře a u kontejnerů na tříděný odpad u  kruhového objezdu.

Do těchto speciálních kontejnerů odkládejte použitý a nepotřebný textil zabalený a zavázaný do igelitových tašek nebo pytlů. Volný textil by se mohl  při vyvážení a manipulaci znehodnotit.

Do kontejneru patří veškeré nepotřebné ošacení, ložní prádlo, záclony, bytové textilie, ručníky, ubrusy a  rovněž kompletní páry nositelné obuvi. Do těchto kontejnerů nepatří koberce, matrace, molitan, stany, spací pytle, netextilní materiály, výrazně znečištěné a mokré textilie. Prosíme, aby odevzdávající byli ohleduplní k tomu,  že s tímto materiálem bude při zpracování ručně manipulováno.

Vytříděné oděvy a textilní materiály budou dále  recyklovány a používány jako surovina pro výrobu čisticích hadrů, čisticích plachetek, netkaných textilií, lepenek a dalších. Část ošacení, vhodného k dalšímu nošení, bude věnována charitativním organizacím k  použití jako pomoc pro sociálně slabé a potřebné v krizových situacích. Firma DIMATEX CZ spolupracuje s Farní charitou Beroun, Českým červeným křížem Liberec, oblastní Charitou Červený Kostelec, Diakonií Broumov, programem Sázava 21, Nadací EURONISA, občanským sdružením PROSTOR PRO, Samari o.s. a dalšími. Kontejnery na sběr textilu jsou bílé barvy s označením TEXTIL. Každý kontejner obsahuje návod k použití a popis, co do kontejneru patří a co nikoliv.

Děkujeme Vám, že budete využívat další možnost pro zlepšení třídění odpadů,  a přispějete tím ke zlepšování  životního prostředí v našem městě.

Petr Hradecký
starosta města

Příspěvek byl publikován v rubrice Novinky. .

Komentáře nejsou povoleny.